Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله مقدم قوچانی گفت: سوره کوثر به صورت کامل به شخصیت و شأن حضرت فاطمه زهرا (س) پرداخته است و کوثر را مصداق حضرت زهرا (س) عنوان کرده که نسل پیامبر(ص) باید تا قیامت از حضرت زهرا (س) باقی بماند.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام (۵ بعثت - ۱۱ قمری)، دختر گرامی پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله و حضرت خدیجه، همسر امام علی علیه السلام و مادر امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرت فاطمه سلام الله علیها در دین اسلام جایگاه بسیاری رفیعی دارد و به ویژگی های متعددی ممتاز است. آن حضرت معصومه است و یازده نفر از ائمه شیعه از نسل آن حضرت هستند. سوره و آیاتی از قرآن کریم همچون سوره کوثر، سوره انسان، آیه تطهیر و آیه مودت در حق آن حضرت و همسر و فرزندانش نازل گردیده و ایشان به عنوان اهل بیت رسول خدا (ص) خوانده شده اند. مطابق با روایتی از پیامبر اکرم (ص)، دوستی و دشمنی با حضرت فاطمه به منزله دوستی و دشمنی با پیامبر(ص) است و در روایتی دیگر آن حضرت را سیدة نساء العالمین (بزرگ بانوی زنان جهانیان) نامیده است.

 

خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با آیت الله « سیدعلی مقدم قوچانی» استاد حوزه علمیه و نویسنده در رابطه با سیره و شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) گفت و گویی انجام داده است که در ادامه می خوانید:

 

شخصیت و سیره حضرت فاطمه (س) از چه جنبه هایی قابل بررسی است؟

سیره حضرت فاطمه زهرا (س) از چند جنبه قابل بررسی است. از بعد عاطفی خدماتی که به پدر بزرگوارشان ارایه کرده اند، ساده زیستی در خانه امیرالمومنین از بعد عبادی و مسایل سیاسی قابل بررسی است.

در بعد سیاسی دو خطبه از حضرت فاطمه زهرا (س) به یادگار داریم. ایشان در خطبه فدکیه دستگاه حکومت را طبق آیات قرآن کریم محکوم کرده اند و در این خطبه فلسفه احکام را مطرح کرده اند. فَجَعَلَ اللَّهُ الْایمانَ تَطْهیراً لَکُمْ مِنَ الشِّرْکِ، وَ الصَّلاةَ تَنْزیهاً لَکُمْ عَنِ الْکِبْرِ، وَ الزَّکاةَ تَزْکِیَةً لِلنَّفْسِ وَ نِماءً فِی الرِّزْقِ، وَ الصِّیامَ تَثْبیتاً لِلْاِخْلاصِ، وَ الْحَجَّ تَشْییداً لِلدّینِ، وَ الْعَدْلَ تَنْسیقاً لِلْقُلُوبِ، وَ طاعَتَنا نِظاماً لِلْمِلَّةِ، وَ اِما مَتَنا اَماناً لِلْفُرْقَةِ، وَ الْجِهادَ عِزّاً لِلْاِسْلامِ، وَ الصَّبْرَ مَعُونَةً عَلَی اسْتیجابِ الْاَجْرِ.
وَ الْاَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ مَصْلِحَةً لِلْعامَّةِ، وَ بِرَّ الْوالِدَیْنِ وِقایَةً مِنَ السَّخَطِ، وَ صِلَةَ الْاَرْحامِ مَنْساءً فِی الْعُمْرِ وَ مَنْماةً لِلْعَدَدِ، وَ الْقِصاصَ حِقْناً لِلدِّماءِ، وَ الْوَفاءَ بِالنَّذْرِ تَعْریضاً لِلْمَغْفِرَةِ، وَ تَوْفِیَةَ الْمَکائیلِ وَ الْمَوازینِ تَغْییراً لِلْبَخْسِ.

اَنْتُمْ عِبادَ اللَّهِ نُصُبُ اَمْرِهِ وَ نَهْیِهِ، وَ حَمَلَةُ دینِهِ وَ وَحْیِهِ، وَ اُمَناءُ اللَّهِ عَلى اَنْفُسِکُمْ، وَ بُلَغاؤُهُ اِلَى الْاُمَمِ، زَعیمُ حَقٍّ لَهُ» صله رحم برای افزایش عمر افراد، جهاد در راه خدا و ولایتمداری و پرداخت زکات از جمله مباحثی است که حضرت فاطمه زهرا (س) در خطبه فدکیه بیان می فرمایند. در خطبه فدکیه حضرت فاطمه می فرمایند خداوند ولایت ما را برای حفظ وحدت اسلامی واجب کرده است. امامت ما را به جهت اینکه در جامعه نظمی برقرار باشد و اختلاف نباشد بر مسلمین واجب کرده است.

 

چرا ما تاکنون نتوانسته ایم الگوهای  دینی و مذهبی را آن طور که شایسته یک جامعه اسلامی است پیاده سازی کنیم؟ 

اگر از روز اول حق از مدار خود تغییر نمی کرد امروز شاهد بروز اختلافات مذهبی نبودیم. همه اختلافات به این دلیل به وجود آمد که حقی از مسیر اصلی خود خارج شد. حضرت فاطمه (س) در خطبه فدکیه جمله ای دارند با این مضمون که شتری که در خانه خود خوابانده اید به جای شیر چرک و خون خواهد داد و در مسئله خلافت ندیده ایم تا این اندازه شمشیر کشیده شود و جنگ و درگیری رخ دهد. موضوع اصلی اختلاف بین دین مسئله امامت و خلافت است. شیعیان معتقدند پیامبر برای خود جانشین تعیین کرده اند اما اهل تسنن می گویند جانشینی تعیین نشده است در حالی که در منابع اهل سنت نیز نظیر ینابیع الموده نوشته شیخ سلیمان حنفی قندوزی آمده است که پیامبر اکرم (ص) جانشینان خود تا 12 امام را تعیین کرده اند. در آیه ولایت که در شان حضرت علی (ع) نازل شده است، آمده سه نفر بر شما حق حکومت دارند و والی و صاحب اختیار شما هستند؛ خدا، پیامبر، فرستاده خدا و مومنانی که در حال نماز و رکوع انگشتر هدیه کرده اند؛ بنابراین روایات زیادی از جمله داستان سلیمان راعی مبنی بر انتخاب جانشین از سوی پیامبر (ص) وجود دارد. در صحفه 486 کتاب ینابیع الموده حدیثی از پیامبر نقل شده است که اسامی تمام 12 امام را برای جانشینی خود قید کرده اند.

راعی از دانشمندان یهودی که می خواست مسلمان شود به نزد پیامبر اسلام می آید و سوالاتی از ایشان می پرسد. یکی از این سوال ها در خصوص جانشینی پیامبر است که ایشان جانشینان خود تا امام دوازدهم را نام می برند. همچنین شیخ احمد جامی مضمون روایات و آیات مربوط به روایت را به شعر درآورده است که از آن جمله می توان به شعر من ز مهر حیدرم هر لحظه در دل صفاست از پی حیدر حسن ما را امام و رهنماست. پیامبر گرامی اسلام (ص) همچنین فرموده اند شرط قبولی اعمال، ولایت اهل بیت ائمه معصومین (ع) است.

 

خداوند در قرآن کریم درخصوص جایگاه حضرت فاطمه زهرا (س) چه آیاتی را مطرح کرده است؟  

آیات و روایات زیادی در خصوص شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) وجود دارد. خداوند در قرآن کریم و در آیات متعددی در خصوص شخصیت و سیره حضرت فاطمه زهرا (س) آیاتی را نازل کرده اند. آیه تطهیر که درباره پنج تن آل عبا است و مصداق اکمل آن پیامبر و حضرت فاطمه زهرا (س) است. «إِنَّمَا یُرِیدُ اللهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً؛ بی‌گمان، خدا اراده کرده است تا آلودگی را از شما اهل بیت پیامبر بزداید و شما را پاک و پاکیزه گرداند.»

در بخشی از آیه ۶۱ سوره آل عمران نیز آمده است وقتی پیامبر برای مباهله با مسیحیان نجران می رود فَمَنْ حَاجَّک فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَک مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل‌لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبِینَ؛ هرگاه بعد از علم و دانشی که (درباره مسیح) به تو رسیده، (باز) کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: «بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود؛ آن‌گاه مباهله کنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم»

 

چه دلایلی وجود دارد که سوره کوثر با محوریت حضرت فاطمه زهرا(س) نازل شده است؟

سوره کوثر به صورت کامل به شخصیت و شأن حضرت فاطمه زهرا (س) پرداخته است و کوثر را مصداق حضرت فاطمه زهرا (س) عنوان کرده که نسل پیامبر باید تا قیامت از حضرت زهرا (س) باقی بماند. سوره کوثر زمانی بر پیامبر نازل شد که کفار، پیامبر اکرم (ص) را ابتر خواندند؛ بنابراین سوره کوثر برای تسلی خاطر پیامبر (ص) نازل شد مبنی بر اینکه ای پیامبر ناراحت نباش در جامعه هیچ نسلی به اندازه نسل پیامبر اسلام (ص) زنده نیستند.

 

خداوند به کسانی که پیامبر اسلام (ص)را ابتر می خواندند در سوره کوثر چگونه پاسخ داده است؟

خداوند در پاسخ به کسانی که پیامبر اسلام (ص) را ابتر می خواندند، سوره کوثر را نازل کرد و در آیه سوم این سوره، دشمنان پیامبر اکرم (ص) را ابتر خوانده و می فرماید: «إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ ؛ دشمنت‏ خود بى‏ تبار خواهد بود.» همچنین در آیات سوره کوثر خداوند می فرماید ما به تو چشمه کوثر دادیم پس برای پروردگارت نماز گزار و قربانی کن؛ إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ، فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ . به عبارتی خداوند با نزول سوره کوثر به پیامر گرامی اسلام (ص) تسلی خاطر و دلداری می دهد و می گوید از حضرت فاطمه (س) نسل تو تداوم می یابد و کسانی که تو را ابتر خوانده اند، مقطوع النسل خواهند شد.

 

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: ولادت حضرت فاطمه زهرا س ولایتمداری حضرت فاطمه زهرا خطبه فدکیه پیامبر اسلام پیامبر اکرم نسل پیامبر قرآن کریم سوره کوثر حضرت زهرا نازل شد آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۹۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، امام جمعه اهل سنت شهر اینچه برون، گفت: نکاح موجب تولد فرزند صالح و رشد و ترویج اسلام شده و انسان را از شر شیطان حفاظت می کند.
 
آخوند «مدد آقا هوشمند» در نماز جمعه این هفته مصلای شهر مرزی اینچه برون با اشاره به آیات قرآن کریم در خصوص نکاح و اهمیت و ضرورت آن در جامعه و همچنین مقام و منزلت زن مسلمان، اظهار کرد: در جوامعی که به نکاح و ازدواج شرعی اهمیت می دهند فحشا، فساد و بی بند و باری بسیار کاهش یافته و شریعت و دین مبین اسلام ترویج و گسترش خواهد یافت.
 
به گفته وی؛ پیامبر گرامی اسلام (ص) فرموده است: «نکاح سنت من است و هر کس از سنت من روی برگرداند از امت من نخواهد بود».
 
امام جمعه اهل سنت شهر اینچه برون با عرض تسلیت فرارسیدن شهادت امام جعفر صادق علیه السلام، تصریح کرد: امام جعفر صادق (ع) از خاندان پیامبر (ص) و عالم و فیلسوف زمانه بود، ابوحنیفه رحمة الله علیه پیشوای حنفی مذهبان شاگردش بود و از علم ایشان بهره مند شد.
 
وی افزود: اهل بیت پیامبر اسلام (ص) همانند کشتی نوح هستند، هرکس به اهل بیت علیهم السلام تمسک جوید در دنیا و آخرت در فلاح و رستگاری خواهد بود.
 
فضای مجازی ظرفیت بالایی برای تبلیغ دین دارد
امام جمعه اهل سنت قازان قایه مراوه تپه، گفت: فضای مجازی ظرفیت بالایی برای تبلیغ و ترویج مباحث دینی دارد.
 
آخوند «ناصر محمد قزل» در نماز جمعه این هفته مسجدالنبی قازان قایه مراوه تپه با تأکید بر فعالیت درست در فضای مجازی، اظهار کرد: جوانان از پتانسیل فضای مجازی همت خود را صرف انجام کارهای نیک به ویژه تبلیغ و اهمیت دادن به مسئله طلاب و حوزه های علمیه کنند.
 
به گفته وی؛ طلاب جوان از اساتید زحمتکش خود نهایت استفاده را ببرند، این یکی از مهمترین کارها است پس بیایید در فضای مجازی برنامه ها و مباحث دینی و مذهبی حوزه های علمیه و طلاب را تبلیغ و منتشر کنیم.
 
امام جمعه اهل سنت قازان قایه مراوه تپه با اذعان بر انرژی و نیروی دیر پایان جوانان، ابراز کرد: اگر این توان به خوبی استفاده و بکارگیری شود می تواند اقدامات بزرگی به ویژه در فضای مجازی انجام دهد.

وی افزود: در ماجرای دختر گمشده صحرا «یسنا» جوانان در پیداکردن او در فضای مجازی تبلیغ کردند به گونه ای که بسیاری از مردم جهان از این خبر مطلع شدند.
 
به گفته وی؛ شما جوانان عزیز در هر کاری اراده کنید حتما می توانید آنرا به خوبی انجام دهید و من این را در ماجرای یسنا با چشم خود دیدم، به جای اینکه فضای مجازی را با مطالب و محتوایی که به درد دین و آخرت مردم نمی خورد پر کنیم می توان با مطالب و محتوای دینی و مذهبی کمک کار دین مبین بود.
 
تلاش نیروی انتظامی در اجرای طرح نور
امام جمعه اهل سنت شهر سیجوال، گفت: زحمات و تلاش شبانه روزی نیروهای خدوم انتظامی در اجرای طرح نور قابل تقدیر است.
 
آخوند «یوسف ایری» در نماز جمعه این هفته مسجد جامع ابوحنیفه شهر سیجوال با اشاره به وظیفه همگان در قبال اجرای صحیح عفاف و حجاب در جامعه اسلامی، اظهار کرد: اقشار مختلف مردم و مسئولان نهادها و دستگاه های اجرایی وظیفه دارند در اجرای بهتر این طرح نیروهای انتظامی را حمایت کنیم.
 
به گفته وی؛ اجرای این طرح به مسئله عفاف و حجاب جامعه کمک می کند و بانوان محجبه بدانند که در این مسیر تنها نیستند؛ بلکه مسئولان کشوری و لشگری به جد و با تمام توان از این طرح اجتماعی حمایت و پشتیبانی لازم را دارند.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • برنامه های دهه کرامت حرم حضرت فاطمه معصومه (س) تشریح شد
  • خودنمایی «سیاه قلم‌های بانوان» کردستانی در گالری سوره سنندج
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد
  • مجالس شهدا میدان مقدس و اطهر حضرت فاطمه(س) است